Je wilt jouw kind(eren) natuurlijk is de leukste en mooiste kleding steken, maar om eerlijk te zijn kan kinderkleding soms best duur zijn. Vooral wanneer je bekijkt hoe lang (of beter gezegd hoe kort) het duurt voordat kids uit een kledingstuk zijn gegroeid. Die mooie trui van bijna €100 staat superstoer of -schattig, maar is 3 of 4 keer gedragen … Is dat dan het geld waard geweest? En daarnaast, kun je er iemand anders dan nog niet heel erg blij mee maken omdat het kledingstuk nog tijden meegaat en in feite nog als nieuw is.

Je kunt je dan ook afvragen waarom je in eerste instantie zelf een soortgelijke trui niet tweedehands gekocht hebt. Veel mensen moeten eerst een drempel over, omdat ze misschien denken dat tweedehands kinderkleding ‘vies’ is of omdat ze zich schamen dat de kleding al een keer gedragen is. Maar dat is nergens voor nodig. Sterker nog, je voorkomt er verspilling mee en geeft kleding een tweede leven, waarmee je niet alleen geld bespaart, maar ook nog eens een bijdrage levert aan de wereld om je heen.

Schoenen zijn misschien minder handig om tweedehands te kopen, omdat de schoen de vorm van de voet van het kind aanneemt. Het kan slecht voor de voeten van je kind zijn om gebruikte schoenen te dragen.

Door admin